By My Side Labs
Next WiFi
Połączenie Wi-Fi · 2026.08.11 · Google Play · Polityka prywatności
Utrzymuje ruch sieciowy wybranych aplikacji w sieci Wi-Fi, w której uruchomiono tryb Next WiFi. Gdy tryb jest włączony, wybrane aplikacje nie przenoszą się do innej sieci Wi-Fi ani nie korzystają z danych mobilnych, nawet jeśli Android zmieni połączenie domyślne. Aplikacje, których nie wybrałeś, korzystają z internetu normalnie.
Co to robi
Wybieranie aplikacji
Wybierz jedną, kilka lub wszystkie aplikacje. Możesz wyszukiwać po nazwie aplikacji. Następnie dotknij „Uruchom Next WiFi ”, aby go włączyć.
Sprawdzanie sygnału i tryb działania
System stale monitoruje siłę i zmiany sygnału, prędkość łącza, czas reakcji i utratę danych. Gdy ryzyko zerwania połączenia wzrasta, żąda trybu wydajności Wi-Fi obsługiwanego przez telefon. Wstrzymuje te żądania, gdy bateria jest słaba, włączony jest tryb oszczędzania baterii lub telefon się nagrzewa.
Jeśli początkowe Wi-Fi zostanie przerwane
- Wybrane aplikacje przestają wysyłać i odbierać dane.
- Otrzymujesz powiadomienie o zerwaniu połączenia.
- Możesz wybrać, czy zakończyć tryb i powrócić do normalnego dostępu do Internetu, czy też pozostawić zablokowany dostęp do Internetu dla wybranych aplikacji.
Ekran stanu połączenia
Sygnał Wi-Fi jest wyświetlany w czterech poziomach: bardzo dobry, dobry, dostateczny i słaby. Można również zobaczyć czas reakcji, utratę sygnału, ryzyko połączenia i ich zmiany w czasie. Jeśli ryzyko wzrośnie, a następnie się poprawi, aktualny stan zostanie przeliczony.
Zakończenie trybu
Po zakończeniu trybu wybrane aplikacje powrócą do normalnego połączenia internetowego systemu Android.
Kiedy to pomaga
Włącz ją przed otwarciem aplikacji, w których przełączanie połączenia jest irytujące, takich jak gry czy rozmowy wideo. Przydaje się również, gdy chcesz oszczędzać dane mobilne lub wyłączyć roaming danych w wybranych aplikacjach podczas podróży.
Czego nie robi
- Nie wzmacnia fizycznie sygnału Wi-Fi. Nie zwiększa mocy anteny, siły sygnału routera, zasięgu Wi-Fi ani RSSI.
- Nie gwarantuje to ponownego połączenia, niskiego pingu ani utrzymania sesji gry.
- Ochrona nie uruchomi się ponownie automatycznie po całkowitym zerwaniu połączenia Wi-Fi.
Dobrze wiedzieć
- Połączenie Wi-Fi może zostać zerwane, gdy nie ma sygnału lub router rozłączy się.
- Czas reakcji na ekranie jest mierzony bezpośrednio na ścieżce DNS zapewnianej przez bieżącą sieć Wi-Fi. Nie jest to ping serwera gry ani wynik przyspieszenia gry.
- Android prosi o zezwolenie na VPN za pierwszym razem. Dopóki zezwolenie jest aktywne, system nie będzie pytał ponownie. Pyta ponownie, jeśli usuniesz lub wyłączysz VPN.
- Na systemie Android w danym momencie działa tylko jedna aplikacja VPN, dlatego nie można jej uruchomić równocześnie z inną aplikacją VPN lub blokerem reklam opartym na VPN.
- Wyniki mogą się różnić w zależności od telefonu, wersji Androida, routera i otoczenia.
Uprawnienia i dane
- Wykorzystuje funkcję VPN systemu Android, aby zachować tylko wybrane aplikacje na ścieżce Wi-Fi, z której zostały uruchomione. Ta sieć VPN działa na telefonie.
- Nie wysyła ruchu internetowego wybranych aplikacji do zdalnego serwera VPN Next WiFi.
- Nie wysyła do naszych serwerów żadnych informacji o ruchu, odwiedzanych stronach, adresach docelowych, żądaniach DNS ani nazwach sieci Wi-Fi. Nie gromadzi ich również, nie analizuje ani nie przechowuje.
- Nie wysyła nazw zainstalowanych aplikacji ani listy wybranych aplikacji do serwera Next WiFi.
- Google AdMob i Firebase mogą przetwarzać informacje potrzebne do sprawdzania jakości reklam i aplikacji.
- Polityka prywatności: https://nextwifi.bymysidelabs.com/privacy
- Kontakt: mark@bymysidelabs.com